Allergia -
Rendkívül nagy számban fordul elő ételérzékenység, ételallergia, allergia, ami nem csak az ételek szennyezettségének és genetikai módosulásának köszönhető.
Tünetei többfélék lehetnek az egyén ézékenységéhez, életviteléhez és tudatosságához képest. Viszkető kiütések,elhízás,fogyás, ekcéma, puffadás, hangos bélmozgások, gyomor bélfájdalom, hányinger , émelygés, gombóc érzet a gyomorban, savas hatás a szájban, lepedék a nyelven,kiütések a szájban, túlterhelt epe és májműködés.
A hagyományos kivizsgálások nem sok mindent mondanak. Az alternatív medicina kimutatja a különböző ételek alapanyagokra való érzékenységet , savasodást, gombás élősködő jelenlétét a testben. Legfőképpen a glutén, lakatóz és cukor érzékenységet.
Az allergia tömeges méretűvé vállása rákényszerítette az élelmiszeripart, hogy a maglisztek és az abból készült ételek, a magtejek , cukor mentes ételek, az un szuper foodok elterjedjenek. Ez egyre jobban így lesz. Bár még beletesznek az emberi szervezet számára nem jól tolerálható alkotókat is. Hamarosan az éttermekben is egyre több minden mentes étel fog bekerülni. Sőt a közel jövőben új magok, gabonafajták is megjelennek, amivel a már nem fogyasztható fajtákat helyettesíteni lehet. A laikusok úgy gondolják, hogy az emberi gyengeség jele az a nagyfokú allergia..ám másról van szó.
Mire reagál így a test?
A megváltozott test reakciója a felszínre kerülő tudatos és tudattalan szennyeződésekre un. karmamikus lenyomatokra, az egyéni egyensúlytalanságra, amiket az ember már nem tud kikerülni, hogy szembesüljön vele. A mindenkit ( akik az új energetikai rendszerhez illeszkednek ) érintő folyamat, az emberi terek tisztulása, és genetikai átalakulása. Egy minden szinten méretet öltő méregtelenítési folyamata az egyénnek, és az emberiségnek..
Ezért nagyon fontos hogy, figyeljünk a testünkre, ne erőltessük azokat az ételeket , italokat, amiket már nem tud hatékonyan feldolgozni. Figyeljük meg mit kíván a test, és mit a fej, ami vágyként a megszokott ízként csábítja .
Egy egy időszakban nem kell csodálkozni, ha csak egy fajta zöldséget, gyümölcsöt, ételt kíván a test, vagy olyan kombinációban, ami teljesen szokatlan. Kell a változáshoz a belső erő, kitartás,mert a régi ízek, illatok csábítása nagy. És a lustaság, a kényelem is a megszokotthoz nyúl hozzá.
Ételallergiások korosztályi és földrajzi megoszlása 2011-ben, ez azóta megháromszorozódott
Földrész 0–4 éves 5–9 éves 10–14 éves 14–19 éves 19 év felett
Európa 46,2 millió 45,1 millió 44,9 millió 49,3 millió 633 millió
É-Amerika 33,5 millió 33,3 millió 33,1 millió 34,7 millió 321 millió
D-Amerika 39,4 millió 39,5 millió 39,1 millió 38,1 millió 282 millió
Afrika 123 millió 108,2 millió 95,6 millió 86,5 millió 389 millió
Ázsia 318 millió 319 millió 330 millió 339 millió 2,5 milliárd
Óceánia 1,6 millió 1,5 millió 1,6 millió 1,7 millió 19 millió
|