Glutén mentes müzli I.

3 csésze kukoricapehely
2 evőkanál tökmag
1 kanál fahéj
1 evőkanál pörkölt dió
aszalt gyümölcsök összevágva
1 evőkanál kukoricaliszt
10 dkg vaj / növényi vaj
1/2 csésze méz, vagy fele juharszirup
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, utána melegítsük fel a vajat és a mézet, de csak míg folyós lesz, és keverjük össze az egészet. Egy 20 x 30 sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk bele, lenyomkodva. Süssük 30 percig, amíg aranysárga lesz a teteje. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihülni a tepsiben, és szeleteljük.
Füge golyó /cukor, glutén, laktóz mentes/

10 db aszalt füge
1 csésze dió
0.5 csésze pekán dió
(lehet mandula és dió is )
3 teáskanál kakaó
1/5 narancs reszelt héja
csipet só
2 teáskanál naracslé
Burkolat:
kókusz reszelék vagy szezámmag (elhagyható)
Igazi energia bomba, 10 perc alatt elkészül. Minden hozzávalót tegyünk bele aprító gépbe és mixeljük össze. A masszából készítsünk golyókat és hempergessük bele a kókuszba. Kb. 25 golyó lesz belőle. Számos variációját lehet elkészíteni. Lehet csokoládéba mártani, tehetünk bele felesbe aszalt datolyát vagy mazsolát és a diófélékből is bármelyik illik hozzá.
Csicseriborsós süti (glutén mentes)
1,5 csésze főtt csicseriborsó
1/2 csésze vaj, vagy mogyoróvaj
1/4 csésze agavé vagy juharszirup vagy méz
1 tk sütőpor
1/4 csésze zabpehely
csipet só
1/2 rúd vanília magja
1/2 csésze lekvár
<
Melegítsük a sütőt 200 fokra és a sütőlapra tegyünk sütőpapírt. Turmixoljuk össze a csicserit a vajjal, a vaniliával, mézzel, sütőporral és a sóval. Tegyük egy tálba, és keverjük hozzá a zabpelyhet. Nedves kézzel formáljunk 1,5 cm golyókat és tegyük a tepsibe. Az ujjunkat lapítsuk el és nyomjuk a golyó közepébe, egy kis fészket. A mélyedésekbe tegyünk lekvárt és süssük 20 percig.
|