ÚJ GENERÁCIÓ - NEW GENERATION
ÚJ GENERÁCIÓ - NEW GENERATION
Menü
 
* EGÉSZSÉG *

További receptek ITT

 

GYÓGYÍTÓ NÖVÉNYEK -  ÉTELEK

 

 

 
FŰSZEREK TUDATOS HASZNÁLATA AZ ÉTELEKBEN

ELŐSZÓ

GYÓGYÍTÓ FŰSZEREK  

 
GYÓGYÍTÓ ESSZENCIÁK

GYÓGYOLAJOK

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
MINDEN MENTES RECEPTEK

 

CUKKINI SAJT

Hideg vacsora vagy reggeli tökéletes kiegészítője lehet, de én éhségűzőnek is szoktam használni, amikor "úgy ennék valamit" állapotban vagyok.
Hűtőben több napig eláll.

Hozzávalók: 

  • 1 nagyobb cukkini (kb. 30 dkg.),
  • 2 ek. extra szűz kókuszolaj,
  • 40 gr. zselatin (vagy agar-agar, de abból kevesebb kell),
  • 1 kk. só,
  • 4-5 szál friss kapor,
  • csipet cayenne bors,
  • 3 ek. kókusztejpor

 

Elkészítése:

A cukkinit hámozás nélkül kockákra vágjuk, és kevés vízben puhára főzzük. Leszűrjük, de ne csöpögtessük ki. Öntsük aprítógépbe, tegyük hozzá az összevágott kaprot, és a többi hozzávalót, majd turmixoljuk krémesre.  Tetszőleges szilikonos formákban a hűtőben megdermesztjük. Készíthetjük natúran, kapor nélkül, vagy ízesíthetjük csilivel, fokhagymával, bazsalikommal is.

A receptet beküldte: Bodnár Éva (MINDIGNŐ)

 

 

 

VÖRÖSBOROS CSOKOLÁDÉ MOUSSE (ALKOHOLMENTES, CUKORMENTES, TEJMENTES, TOJÁSMENTES, VEGÁN)

 
ELŐKÉSZÜLET
FŐZÉSI IDŐ
ÖSSZ. IDŐ
 
Habkönnyű vörösboros csokoládé mousse hozzáadott cukor, tejtermékek, tojás és alkohol nélkül. Inzulinrezisztencia-barát, vegán recept.
Szerző: 
Étel típus: desszert
Konyha: gluténmentes, cukormentes, tejmentes, tojásmentes, vegán
adag: 4 pohár
HOZZÁVALÓK
 
ELKÉSZÍTÉS
  1. A csokoládét törd nagyobb darabokra, és olvaszd meg vízgőz felett.
  2. A nyírfacukrot (vagy más, általad választott édesítőt) oldd fel a borban és langyosítsd meg (ez azért fontos, hogy ne hűtse le hirtelen a csokoládét, legyenek kb. egy hőmérsékletűek).
  3. A csicserilevet a borkősav hozzáadásával verd kemény habbá. (Ha felfordítod az edényt, ne folyjon ki.)
  4. A bort több részletben add a csokihoz, közben keverd össze alaposan kézi habverővel. Amikor az összes bort felvette, óvatosan, lentről felfelé ívelő mozdulatokkal forgasd bele a csicserihabot, amíg eltűnnek a fehér csíkok.
  5. Tedd hűtőbe, és 1-2 óra múlva, de akár másnap is fogyasztásra kész.
 
MEGJEGYZÉSEK
* Én a Lidlben kapható 70%-os étcsokoládét használtam. Ez 33g CH/100g szénhidrátot tartalmaz, és nyomokban tartalmazhat tejet. Ahhoz, hogy a szénhidrát-tartalom stimmeljen a receptben, hasonló minőségű csokoládét kell használnod. Én ajánlom a szintén Lidlben kapható 81%-os csokoládét is, ebben csak 23g CH/100g van, de így nagyon csokis lesz a mousse - tejcsokihoz szokott vendégeknek esélyes, hogy túl fanyar. 

** Használhatsz eritritet is, így a szénhidrát-tartalom 7,5 grammal csökken poharanként - én a hűsítő hatása miatt nem választottam.

*** A borkősav nem létkérdés, de ezzel lesz a legkeményebb a csicserihab. Ha gyakran használsz csicserilevet, érdemes beruháznod egy csomagra.
 
 
Kesudió Curry Srí Lanka Stílus
 
 
előkészülési idő
sütési idő
teljes idő
 
Krémes puha és egy bizonyos ropogós extra, ez a curry csodálatos társ a rizs ételekhez és salátához. A készítmény szuper könnyű.
Recept típus: Szép
Konyha: Srí Lanka
 4 személyre
összetevők
  • 200 g kesudió (2 óra vízben ÁZTATVA)
  • 100 g csicseriborsó (KONZERV)
  • 2 gerezd fokhagyma, darált
  • 1 közepes vöröshagyma, aprítva
  • 1 teáskanál pirított currypor
  • ½ teáskanál chili por (vagy szükség szerint)
  • 1½ ts kurkumA
  • ½ EGÉSZ fahéj (törött)
  • 1 tK kapor mag
  • 2 teáskanál édes mustár
  • ½ teáskanál só
  • 250 ml kókusztej
  • 2 evőkanál kókuszkrém
 
elkészítés
  1. Tegye A csicseriborsó, kesudió, hagyma, fokhagyma és fűszerekET egy serpenyőbe és süSSE 3 percig, folyamatos keverés közben.
  2. Töltse fel aZ EDÉNYT vízzel addig, amíg az alkotóelemek majdnem ELFEDI.
  3. Adjuk hozzá a mustárt, keverjük össze, és hagyjuk felfoRRni egyszer.
  4. Ezután ADJA hozzá a kókusztejet, hagyja, hogy a curry újra felforraljon, majd kb. 20 percig forraljA közepes lángon. A folyadékot csökkenteni kell, és a kesudiónak el kell érnie a kívánt konzisztenciát. Keverjük össze időről időre. A sózás csak a végén LEGYEN.
  5. A curry most már elég krémes lett. Ha hiányzik a folyadék, egyszerűen öntsön egy kis vizet (fokozatosan) főzés közben.
  6. Végül, a kókuszkrémET kevereJE HOZZÁ, és a curry-tKIS idEIG forraljuK KészRE.
 
jegyzet
Mindig ajánlom a szárított csicseriborsót, amelyet áztattak és főztek eLŐZŐ nap. Ezek inkább aromásabbak, mint konzerv rokonai. 

A kesudió és a csicseriborsó aránya a kívánt módon változtatható. Használhat csak kesudiót is.
forrás: http://mindtgreen.com/

 

Tofu/tempeh édes és savanyú
 
Szerző: 
Konyha: Indonézia
Rendelkezik: 1 adag
összetevők
  • 1 blokk tempeh (alternatív: tofu)
  • Növényi olaj (1/2 liter sütéshez)

  • mártás
  • 5 gerezd fokhagyma (vékonyra szeletelve)
  • 1 zöld hagyma
  • 1 kis friss vörös chili (vékony gyűrűre vágva) vagy kívánt mennyiség
  • 1 tk barna cukor (vagy édes szójaszósz /  agáve szirup)
  • 1 csipet citromfű (kissé zúzott)
  • 1 babérlevél
  • Egy ½ citromlé
  • 3 teáskanál kókuszzsír
  • ¼ tk sót
  • ¼ tk (fehér) bors
 
előkészítés
  1. Vágja a tempeh-ot kis hosszúkás darabokra (vastagság: 1-2 cm)
  2. Melegítsük fel a növényi olajat, és adja hozzá a tempeh-t. 8-10 perc után vagy ha enyhén aranybarna vegye ki  az olajból és alaposan csöpögtesse le.
  3. Melegítsük fel a kókuszolajat, majd a fokhagymát, a tavaszi hagymát és a chilipaprikát adjunk hozzá, és párolja, amíg aranybarna. Ezután tegye félre mindent, és továbbra is használja a serpenyőt a többi összetevőre.
  4. Alacsony és közepes hővel  a cukrot megolvasztjuk, majd citromlével,  babérlevélrel, sóval és borssal keverje el. Adja hozzá a félkész összetevőket és a tempeh-t a keverékhez, és keverje össze mindent. 3-5 perc után alacsony hőmérsékleten a tempeh felszívja a mártást és készen áll a kiszolgálásra.
  5. http://mindtgreen.com/suess-sauer-tempeh/

 

 
FINOM ÉS EGÉSZSÉGES ÉTELEK GYEREKEKNEK IS

 

FINCSI  ITALOK  

REGGELIK

FŐÉTELEK

PESZTÓK

PÁSTÉTOMOK KRÉMEK

MÁRTOGATÓSOK SÜLT ZÖLDSÉGEKHEZ

ÉDESSÉGEK CUKOR MENTESEN

NÖVÉNYI TEJEK HÁZILAG

Miért jó glutén, laktóz és cukor nélkül ?

"MINDEN MENTES"  ÉTELEK

 

 

 
KÁROS ÖSSZETEVŐK, ALLERGÉNEK

KÉN és vegyületei 

 
AZ IVÓVÍZ - VIZEK

KLÓROZOTT IVÓVÍZ

VÍZTISZTÍTÁS

VÍZENERGETIZÁLÁS

 

GYÓGYVIZEK

 
VITÁLGENERÁTOROK

Vitálgenerátorok

Solfeggio frekvenciák

Ahol növényi tejes kávét ihatsz

 

 

 

 

 

 
AZ ÚJ NEMZEDÉK - ALLERGIA

AZ ÚJ GENERÁCIÓ KÜLDETÉSE

 

 

 Az aranykor gyermekei 

SZÉGYEN ÉS BŰNTUDAT NÉLKÜLI NEVELÉS

 

 

 
Látogatottság
Indulás: 2015-11-09
 
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

A tudatosság, felelősség.


Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!