A zöldségeket ( krumpli, édesburgonya, répa, pasztinák,cékla) hosszúkás hasábra vágjuk és meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval, kömyénymaggal, borsikafűvel és megsütjük 200C fokon.
A sült fokhagymás mártáshoz a zöldségek közzé tegyünk két fej fokhagymát gerezdekre bontva és mielőtt megégne vegyük ki :)
Amíg sül, elkészítjük a mártásokat.

Paradicsomos
1 paradicsom konzerv egész paradicsomos vagy nyáron 3 igazi érett, a magja és az átlátszó leve nélkül
2 szál újhagyma
1-2 cm gyömbérgyökér
1 teáskanál olívaolaj
1/2 teáskanál fehérbors
borsikafű, rozmaring
só
Lehet bazsalikomos is és olívabógyós fűszerezésű is akkor a gyömbért hagyjuk ki....
A hozzávalókat aprítógéppel vagy turmixal keverjük össze.
Sült fokhagyma pikánsan
2 fej sült fokhagyma héjjából kinyomva
1 kanál olívaolaj
1/2 kávéskanál fehérbors
cayenne bors ízlés szerint csípősre
kevés citromlé
1 kávéskanál reszelt citromhéj
zöldhagyma szár összevágva
3-4 kapribogyó vagy 1 csokor petrezselyem vágva
só
A hozzávalókat összeturmixoljuk.

|